Редактор: Юлия Георгиева e-mail: [email protected]снимка pexelsВоеннослужещите от 41-ия контингент, които бяха на

...
Редактор: Юлия Георгиева e-mail: julia_georgieva_petel.bg@abv.bgснимка pexelsВоеннослужещите от 41-ия контингент, които бяха на
Коментари Харесай

Адм. Ефтимов посрещна военния ни контингент от Афганистан в пълен състав

Редактор: Юлия Георгиева 

e-mail: [email protected]

снимка pexels

Военнослужещите от 41-ия контингент, които бяха на задача в Афганистан се завърнаха на родна земя в цялостен съста. Военните ни бяха посрещнати на летището персонално от началника на защитата адмирал Емил Ефтимов. Това оповестиха на страницата си във фейсбук от българската войска.

Ето с какви думи посрещна адмиралът нашите бойци:

„ Добре пристигнали на родна земя. Изключително съм благополучен да ви посрещна в цялостен състав. 41-ият контингент извърши една от най-предизвикателните задачи в Афганистан. Вие показахте, че можете да бъдете гъвкави, адаптивни, че на терен можете да препланирате задачата, да се предислоцирате не един, а два пъти, да поемате разнообразни задания, да деянията отговорност и дисциплинираност, да покажете на съдружните ни сътрудници какъв брой виновен и стойностен е българският боец “. Това сподели началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов, който посрещна военнослужещите от 41-ия контингент на родна земя. Контингентът се завърна от присъединяване в задачата на НАТО в Афганистан на 4 април късно вечерта на летище „ София “.

Началникът на защитата поздрави военнослужещите от името на политическото и военното управление на Министерството на защитата. „ Голямо воинско „ благодаря “ за това, което направихте. Надявам се, че опитът, който натрупахте в тези сложни условия, ще ви разреши да изпълнявате още по-добре отговорностите си. Чакат ви нови провокации, както в задачи и интервенции зад граница, по този начин и в развиването на качества на Българската войска на родна земя “, сподели още адмирал Ефтимов.

Българските военнослужещи бяха посрещнати и от командващия Съвместното командване на силите генерал-лейтенант Любчо Тодоров.

„ Най-трудното по време на задачата беше, че нямаше обичайното приемане на отговорностите сред контингентите. Два пъти се наложи да стартираме от нула осъществяването на дилемите, да сътворяваме съответната организация, да създаваме указания и отговорности. Но главното възприятие сега е на задоволство, че сполучливо завършихме задачата и се прибрахме всички в Родината “, сподели командирът на контингента полковник Тодоров.

Четиридесет и първият боен контингент извършва задания в задачата на НАТО за подготовка, съветване и подкрепяне „ Решителна поддръжка ” в Афганистан от октомври 2020 до април 2021 година Контингентът е в състав до 120 военнослужещи, със конструкция: народен детайл, рота за защита и щабни офицери в щаба на задачата в Кабул. По време на задачата българските военнослужещи изпълняваха задания по защита на вътрешния периметър на 3 бази на територията на Афганистан – летище „ Кандахар “, база „ Далке “ и летище „ Баграм “. Те изпълняваха и щабни задания в щаба на задачата и носеха наряди в командния и в базовия действен център.

Национален пълководец на контингента е полковник Тодор Тодоров, старши народен представител на формированията за Кабул - подполковник Момчил Александров, помощник-национален пълководец на контингента е капитан III сан Живко Йорданов и пълководец на ротата за защита – майор Иван Иванов - военно формирование 52590 – гр. Ямбол.

Преди да се завърнат вкъщи военнослужещите от контингента ще преминат медицински прегледи във Военномедицинската академия в София.

 



Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР